Bine te-am gasit!

BeginningBine te-am gasit, lume! Da, bine te-am gasit!
Iti scriu la mai bine de 41 de ani de cand am aparut AICI. Este ziua de dinaintea Invierii.

CINE SUNT?
Numele meu este Mariana Magdalena Racoviteanu, dar mi se spune Magda. Sunt mama a doi copii, sotie, sora, fiica si as mai putea gasi cateva “titluri” care ma caracterizeaza. Sunt angajata intr-o multinationala si locuiesc in Bucuresti. Pe de alta parte, ceea ce scriu aici face parte din mine si ma defineste pe un plan diferit al existentei mele. Este modalitatea draga sufletului meu, care imi este accesibila in acest moment, de a spune:  Iata cine sunt!

DE CE?
Vine o vreme cand ceea ce ai crezut ca e asezat si fixat in interiorul tau se clatina ca un castel de carti sub suflul usor al unui copil. Cand te trezesti dimineata cu sentimentul clar ca viata ta e despre mult mai mult si ca de fapt nu ai raspuns unor intrebari fundamentale, pe care doar acum ochiul mintii tale le intrezareste. Toate la vremea lor, in ritmul lor, pentru fiecare.

Vine o vreme cand iti dai seama ca ai ceva de invatat de la propriii tai copii si cand realizezi ca desi esti viu, ai uitat sa iti traiesti viata si viata te traieste ea pe tine.

Esti pe punctul de a te trezi, esti la carma propriei tale vieti sau inca esti prins in mirajul unei existente comode si sigure, acest spatiu iti aduce gandurile si ideile mele, pe care ti le impartasesc cu drag. Recunosc, o fac in primul rand pentru mine. Pentru ca nu pot altfel. Si daca ceva din ce gasesti aici iti atinge inima, bucura-te si fa un pas mai departe catre adevaratul TU.

Este ceea ce fac eu insami. Caut, gasesc, pasesc mai departe. De multe ori a cauta inseamna de fapt a ma lasa inspirata. Si acesta este cel mai frumos, mai usor si mai sigur mod de a gasi ceea ce e pentru mine.

IN CE CRED?
In frumusetea si in forta din fiecare din noi. In talentul, maiestria, pasiunea, curajul si lumina din fiecare din noi. In ideea ca daca vrei sa faci din lumea in care traiesti o lume mai buna, e nevoie in primul rand ca TU sa devii versiunea ta mai buna. In capacitatea de a invata si de a ne transforma in bine. Ca si cum, cu grija, cu rabdare si perseverenta lucrezi cu dalta pe tine ca si opera de arta, a carei menire este sa-i inspire pe cei din jur sa faca la fel.

Mai cred in viata, in oameni si in Dumnezeu.

Si in iubirea pentru viata, oameni si Dumnezeu. Aleg sa traiesc aceasta iubire aici, in mijlocul oamenilor.

Cred in puterea muzicii de a linisti, de a ridica vibratia energetica si de a conecta.

Cred in forta cuvantului, scris si vorbit, de a crea. Cream prin cuvintele pe care le spunem, le gandim si apoi le credem. Ceea ce ramane este apoi sa facem. Din punctul meu de vedere, cuvantul este cea mai importanta unealta care ni s-a dat pentru a construi. Si cea mai nobila. Si nu pot sa nu ma gandesc aici la oamenii frumosi si talentati, care daruiesc din ceea ce sunt, prin puterea cuvantului. “Dumnezeu da cuvantul celui care vesteste cu putere” spune psalmistul. Cred in ceea ce au de oferit acesti oameni.

Si mai cred in puterea recunostintei de a te face sa vezi si sa accepti cu bucurie ceea ce ai. O parte din ceea ce ai, ai cerut in mod constient. O parte a venit la cererea sufletului tau frumos si sincer. Ai cerut, ai crezut, ai actionat si ai primit. A fi constient ca ai primit inseamna si a fi constient ca ti s-a daruit.  Pentru ca TI-A FOST DARUIT! Fie ca recunostinta sa fie primul pas pe drumul pe care ai ales sa mergi.

CA SI CONCLUZIE
Cred ca Mark Twain spunea ca fiecare om se naste de doua ori: o data cand vine pe aceasta lume si a doua oara cand isi da seama de ce s-a nascut.

M-am nascut ca sa iubesc. M-am nascut ca sa raspandesc iubirea. Cand ma gandesc la acest lucru cel mai adesea folosesc  o metafora, care ma ajuta sa vad clar ceea ce inima si mintea imi spun la unison. Noi oamenii  suntem asemenea unor relee, al caror scop este sa se conecteze la SURSA, la DUMNEZEU, care este IUBIRE. Dupa ce se conecteaza, releul transmite mai departe ceea ce SURSA transmite. Adica iubirea. Sunt doua directii esentiale in acest proces: una care consta in a fi constient ca esti iubit de catre creatorul tau. Ca te-ai nascut din iubire si nu poti fi altceva decat iubire. Asta inseamna si sa te iubesti pe tine. Cea de a doua directie consta in a transmite mai departe ceea ce ai primit. Scopul nu este sa primesti iubirea celor din jur, desi acest lucru se intampla la un moment dat in mod natural. Scopul este sa o daruiesti.

Sunt oameni care il cauta si il gasesc pe Dumezeu si apoi invata lectia ca de fapt acest drum nu-i poate exclude pe ceilalti oameni. Dar au nevoie de aceasta relatie pentru a avea o relatie cu oamenii. Si se intorc catre oameni, si atunci drumul este complet. Sunt si oameni care prin alti oameni il descopera pe Dumnezeu. Mai ales pentru acestia, ceea ce vine prin oamenii de langa ei ei, este deosebit de important.

Sunt aici ca sa transmit, prin cuvant, ceea ce primesc. Sunt aici ca ceea ce transmit sa serveasca oricui are nevoie.

Sunt aici ca viata mea sa vobeasca despre scopul ei, atunci cand cuvintele se odihnesc.

Bine te-am gasit, Lume!

P.S. Multumesc Mariei, fiica mea, care este cel mai de incredere critic si cel mai infocat sustinator al meu. Este si prima persoana care a citit acest articol.

Facebooktwittermail

Follow
Facebooktwitterrss

2 thoughts on “Bine te-am gasit!”

  1. Vai… Deci m-ai lasat fara cuvinte. Sunt mandra de tine, ca in sfarsit ai postat primul tau articol. Can’t wait for the next one!

    Pentru cei curiosi: Da! Sunt EU, “Maria” mentionata in articol.

  2. Si eu si copiii avem nevoie de iubirea si de empatia ta.
    Te sustin si vreau sa merg alaturi de tine pe calea acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *