Draga femeie

Esti puternica, desteapta, frumoasa si curajoasa. Traiesti intr-o lume in care ai invatat sa te comporti asemenea unui barbat si in care te straduiesti sa nu te pierzi pe tine, ca si femeie. Catodata iti iese, cateodata nu.

bucuria_de_a_fi_femeie[1]

Ai dovedit ca poti. Poti sa-ti asiguri existenta, sa ai grija de familie, poti sa calatoresti in spatiu, sa-ti folosesti mintea si sa-ti exprimi talentul in lume. Ai reusit sa depasesti limitele intre care ti s-a spus ca trebuie sa traiesti.

Ma uit la tine si vreau sa te imbratisez si sa-ti spun cat de recunoscatoare iti sunt si cat de mult te iubesc. Mama, sora, bunica si strabunica, verisoara, colega, matusa, vecina, sefa, cumnata, soacra (fosta, sa ne-ntelegem…), prietena, amica, necunoscuta pe langa care trec.

Draga femeie, opreste-te o clipa si intreaba-te: ce inseamna pentru tine sa fii femeie? Nu pentru vecina, nu pentru sotul sau partenerul tau, nu pentru barbatii care scriu carti despre femei. Pentru tine insati! Ia-ti zece minute si simte. Care este raspunsul care vine din tine? Da-ti voie sa-l auzi.

Intre timp, iti spun cum te vad eu:

Esti, asa cum frumos spunea cineva, singura sansa pe care barbatii o au de a nu cadea in capcana propriei viziuni despre cum ar trebui sa arate lumea aceasta.

Esti asemenea unei fantani arteziene care isi regleaza curgerea inainte de a tasni catre cer. Din ce poti face, faci ce te implineste, astfel incat sa te simti libera si fericita. Iti gasesti ritmul, inaltimea si muzica.

Inveti sa te asculti si sa te vezi. Iti dai voie sa primesti iubire: de la Dumnezeu, de la tine insati si, cel mai greu de facut, de la un barbat. Inveti sa-i lasi pe barbati sa se apropie. Unul dintre ei e barbatul potrivit pentru tine. Iubirea ta ii incalzeste inima si astfel invata sa iubeasca. Meriti sa primesti din iubirea pe care o raspandesti in lume.

Iti acorzi permisiunea de a-ti simti nevoile. Iti acorzi permisiunea de a-ti simti nevoia de a fi iubita de un barbat. Acela pe care sufletul tau ti-l arata.

Iti dai voie, ca, din cand in cand, sa fii trista si sa-ti simti slabiciunea. Sa-ti fie frica si sa ai regrete. Sa fii furioasa.

Iti dai voie sa nu ai nevoie de un barbat. Iti dai voie sa ai nevoie de el. Sa-ti iei angajamente sau nu. Si toate astea, printre atatia de “trebuie” si “nu trebuie”.

Inveti sa apreciezi si inveti sa ceri respect. Inveti sa pleci si sa spui “nu” cu iubire.

Inveti sa lupti pentru ceea ce iubesti.

Inveti sa ramai.

Inveti sa fii.

Esti.

Cu drag,

Magda

Facebooktwittermail

Follow
Facebooktwitterrss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *