Razboinicii zilelor noastre

In fiecare clipa a vietii noastre, noi ducem o lupta. Nu exista spatii goale in univers. Totul este plin si acestui plin noi ii suntem slujitori, prin propria noastra voie. Nu exista liniste, ci doar muzica si vibratie.

Nu subestima valoarea luptei tale si nici pe cea a celui de langa tine. Iti este tovaras si ii esti tovaras.

Terra

Esti furios? Fii furios pe ceea ce te impiedica sa te trezesti si sa mergi acolo unde inima iti spune ca apartii.

Esti trist? Fii trist pentru toate zilele in care nu ai putut rade sau plange.

Esti lenes? Fii lenes fata de propriile scuze si ingaduinte.

Esti obosit? Ramai in aceasta oboseala si intoarce-o impotriva neputintelor si disperarilor tale. Fii obosit fata de ele.

Esti dezndajduit? Scufunda-te in deznadejdea ta si da-i o alta directie: respira prin toti porii sentimentul ca nu mai ai unde sa fugi si unde sa te ascunzi. Deznadejdea ca nu mai stii cine esti si ca va fi nevoie sa te reinventezi.

Esti lacom? Fii lacom de iubire, pentru ca e singurul lucru pentru care merita sa lupti.

Iti place sa duci vorba? Du-o pana la capatul pamantului, si vorbeste ceea ce te creste si-i creste pe cei de langa tine.

Ti-e frica? Primeste frica in inima ta si, cu un gest de razboinic, fa-o sa-ti arate ce pierzi daca nu iubesti si ce pierzi daca nu traiesti. Las-o sa-ti arate desertul unei vieti lipsite de pasiune. Frica este cel mai bun prieten al tau.

Vrei bunuri si bani? Doreste-i si fa-i sa vina la tine. Traieste in prosperitate si invata-i si pe altii sa traiasca la fel.

Esti iute la manie? Maniaza-te si schimba linistea pe nelinistea cea buna.

Drumul catre lumina nu presupune sa-ti amortesti simturile si sa-ti ingheti inima. Dimpotriva, e un razboi in care te folosesti de tot ceea ce ai, de toate calitatile si, mai ales, de toate slabiciunile. Secretul, asa cum ne-au invatat inteleptii, este sa schimbi directia slabiciunilor tale. Sa ti le faci arme, indreptandu-le impotriva a ceea ce te tine pe loc sau te trage in jos. Slabiciunile noastre sunt cei mai buni aliati ai nostri, daca stim sa le folosim in directia potrivita.

Fii intreg, nu perfect! Razboiul a fost castigat. Nu trebuie decat sa alegi de partea cui esti! Si aceasta alegere este lupta fiecaruia dintre noi, din fiecare clipa.

Facebooktwittermail

Follow
Facebooktwitterrss

2 thoughts on “Razboinicii zilelor noastre”

  1. Frumos ce spui.
    As vrea sa fie asa de simplu. Sunt trist, sunt furios, sunt obosit, mi-e frica.
    Vorbele tale ma ajuta sa tin capul sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *